Daca mananci unt de arahide de cinci ori pe saptamana, sansele de a te imbolnavi de boli ale inimii aproape se injumatatesc, arata un studiu ale carui concluzii au fost prezentate recent.
Si asta pentru ca arahidele au capacitatea de a cobori nivelul colesterolului rau, de a reduce infectiie din organism si de a tine vasele de sange sanatoase, relateaza Daily Mail.
In perioada 1980 - 2002, cercetatorii de la Harvard Medical School au analizat modul de alimentatie a peste 6.000 de barbati suferinzi de diabet de tip 2, predispusi la atacuri cardiace sau cerebrale. In tot acest tip, subiectii au completat chestionare referitoare la dieta lor, din doi in patru ani.
Asa a iesit la iveala faptul ca cei care consumasera unt de arahide sau arahide au fost cel mai bine protejati de riscurile de a dezvolta boli ale inimii.
Conform concluziilor publicate in Journal of Nutrition, riscul de a se imbolnavi de inima, in cazul persoanelor monitorizate, gratie alimentatiei care a inclus unt de arahide, a fost 44% mai mic decat in cazul celor care au exclus arahidele si untul de arahide din dieta.
Daca mananci unt de arahide de cinci ori pe saptamana, sansele de a te imbolnavi de boli ale inimii aproape se injumatatesc, arata un studiu ale carui concluzii au fost prezentate recent.
Si asta pentru ca arahidele au capacitatea de a cobori nivelul colesterolului rau, de a reduce infectiie din organism si de a tine vasele de sange sanatoase, relateaza Daily Mail.
In perioada 1980 - 2002, cercetatorii de la Harvard Medical School au analizat modul de alimentatie a peste 6.000 de barbati suferinzi de diabet de tip 2, predispusi la atacuri cardiace sau cerebrale. In tot acest tip, subiectii au completat chestionare referitoare la dieta lor, din doi in patru ani.
Asa a iesit la iveala faptul c