Întrucât ieri au fost audiaţi pentru mită 36 de agenţi şi patru civili, şeful Poliţiei Rutiere a chemat din concediu alţi colegi. Aproape o treime din cei 137 de angajaţi din Serviciul Poliţiei Rutiere au fost audiaţi ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Cinci au fost reţinuţi. Un adevărat cutremur a lovit ieri Poliţia Rutieră Constanţa, 36 de agenţi şi 4 civili fiind cercetaţi, în principal, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut 51 de percheziţii atât la domiciliile suspecţilor, cât şi la locurile lor de muncă, din localităţile Constanţa, Mangalia, Eforie, Murfatlar şi Ovidiu.
Cele 40 de persoane au fost duse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, unde au fost audiate, iar cinci dintre ele au primit mandate de arestare pentru 24 de ore.
Surse din rândul anchetatorilor susţin că de mai bine de şase luni suspecţilor li se interceptau convorbirile telefonice, iar agenţii de poliţie nu se fereau să vorbească despre şpăgile primite de la diferiţi conducători auto.
Limbaj codat
Agenţii foloseau un limbaj codat la fiecare convorbire telefonică. „SC“ reprezenta „sancţiune contravenţională“, „AV“ era folosit pentru „avertisment“, iar „FP“ semnifica „fără puncte de penalizare“. Se pare că au existat cazuri în care o dispeceră a suflat în fiolă în locul şoferului în cauză, pentru a-l scăpa de orice învinuire.
Aceleaşi surse susţin că agenţii au fost atenţionaţi de către şefi în diferite rânduri asupra riscurilor la care se expun, pentru că liniile telefonice nu sunt deloc sigure, însă suspecţii nu au ţinut cont de spusele superiorilor. Niciunul dintre cei cercetaţi nu este ofiţer, majoritatea fiind poliţişti tineri.
Din cauza numărului mare de persoane aduse la audieri, conducerea Poliţiei a decis să cheme la m