Este instructor de zbor cu parapanta, este chemat în juriu la cele cunoscute competiţii naţionale şi internaţionale de profil şi dacă ar fi să o ia de la capăt tot acest sport ar alege. Leonard Grigorescu iubeşte zborul de când se ştie, dar nu s-a gândit niciodată că această pasiune va deveni un mod de viaţă şi îl va duce peste tot în lume. A fost în zeci de ţări şi a ajuns în locuri unde cei mai mulţi pot doar să viseze.
Primul zbor cu parapanta, în urmă cu 16 ani
Totul a început atunci când, impreună cu um bun prieten, a pus bazele unei asociaţii de zbor. A trimis zeci de scrisori de sprijin în toată lumea, la cluburi de zbor cu parapanta şi efortul său nu a fost în zadar. A primt un echipament de zbor din Statele Unite ale Americii, astfel că primul zbor cu parapanta a fost pe data de 9 martie 1993.
Un an mai tarziu a beneficiat de cursuri de zbor şi a aflat de la un bun prieten din SUA toate secretele acestui sport. Tot în 1994 a obţinut şi licenţa de instructor de zbor cu parapanta.
A pregătit aproape 300 de elevi
Leonard Grigorescu este mândru de performanţele elevilor săi şi spune că cele mai bune rezultate le-a obţinut un tânăr din Republica Moldova, Alexandru Cojocari, care, anul acesta, s-a clasat pe locul I la o competiţie internaţională din Mexic, la categoria “Parapante în serie”.
Nu cunoaşte numărul exact al elevilor săi de-a lungul celor 16 ani de când practică acest sport, dar crede că sunt în jur de 300 de persoane pe care le-a învăţat să zboare cu parapanta. Cel mai tânăr elev al său avea 14 ani, iar cel mai bătrân 67 de ani, ambii fiind din Islanda.
Instructorul susţine că persoanele care au frică de înălţime reuşesc greu să-şi invingă această teamă şi să zboare cu parapanta.
“Cei care nu sunt făcuţi pentru acest sport îşi dau seama