Editura Muzeul National al Literaturii Romane
In iunie 2005, Virgil Nemoianu si Sorin Antohi s-au intalnit la Berlin pentru a inregistra fragmente orale dintr-un dialog inceput prin corespondenta dupa 1989 si niciodata incheiat. Cartea de fata este transcrierea acelor conversatii. Sumarul volumului ii descrie analitic substanta: formarea unui umanist in Romania anilor 1940-1960; modernizarile si demodernizarile Romaniei; exilati, emigranti, remigranti; intelectuali, politicieni, institutii; biserci, religie, politica, directii noi in cultura romana; Occidnetul dupa 1945; Romania si vecinii sai; Romania si Occidentul; Europa si America; globalizarea.
(1916-1918)
Editura Editgraph
Cartea profesorului de istorie vorbeste despre contributia buzoienilor si ramnicenilor la faurirea Romaniei intregite. In august 1916 ei au raspuns la chemarea tarii inrolandu-se in regimentele 8 si 9 infanterie, 7 artilerie, facand parte din Divizia a 5-a Infanterie numita si „Divizia de fier", dar au fost prezenti si in alte unitati militare. Pe fronturile de lupta, multi au cazut la datorie. Lucrarea este realizata in mare parte in urma cercetarii fondurilor de arhiva.
Editura Humanitas „Intelegem foarte bine ca, publicand o carte ca aceasta, ne inscriem intr-o lupta. Intelegem ca propunerile noastre vor trezi reactii din partea celor care gandesc formula si arhitectura doctrinara a politicii de dreapta din perspectiva altor paradigme. Si, de asemenea, mai intelegem ca aceste reactii nu ne vor fi favorabile, asa cum nici reactiile noastre nu sunt favorabile proiectelor unei drepte a secolului XXI care s-ar revendica de la radicalismul antiliberal si anticapitalist al perioadei interbelice sau care s-ar complace prea mult in nostalgia aristocratiei secolului al XIX-lea. Dorinta