Azi pregătim un fel de mâncare specific bucătăriei spaniole care aduce pe masa noastră savoarea cea mai delicată a fructelor de mare.
Ingrediente: 150g calamar, 150g sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o linguriţă boia dulce sau iute, după preferinţă, ulei de masline, 8 linguri roşii tocate (mixate), sofran, 500g orez, 2-3 căţei de usturoi, supă de peşte (cât este necesar, aproximativ dublu decât orezul).
Mod de preparare: Supa de peşte este ideal să fie făcută în casă din cap şi coada de peşte fiert cu o ceapă, o foaie de dafin, sare şi o roşie. În loc de peşte se poate face şi din concentrat de peşte fiert cu apă, dar nu va fi la fel de gustos. Sepiile şi calamarul se curăţă şi se taie în cubuleţe. Se pune uleiul la încins în paellera tigaie şi se prăjesc gambele şi langostinele timp de un minut după care se scot şi se păstrează. Se pun apoi la prăjit sepiile şi calamarul şi când încep să se aureasca un pic se adaugă roşiile tocate şi doi căţei de usturoi tăiaţi foarte fin. Se lasă să se facă până începe să capete o tonalitate mai închisă. Se adaugă apoi şi boiaua de ardei, se amestecă totul şi se adaugă orezul. Se amestecă bine un minut (până devine orezul transparent) şi se toarnă supa de peşte caldă şi un căţel de usturoi mărunţit. Se lasă la foc potrivit-iute să se facă. Dupa 10 minute se adaugă şi gambele şi langostinele păstrate, midiile şi stridiile şi se mai lasă cinci minute până se evaporă toata supa de peşte. Când este gata se dă la o parte de pe foc şi se lasă să se “odihnească” orezul în tigaie doua minute, apoi se serveşte.
Poftă Bună!
Azi pregătim un fel de mâncare specific bucătăriei spaniole care aduce pe masa noastră savoarea cea mai delicată a fructelor de mare.
Ingrediente: 150g calamar, 150g sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o linguriţă boi