Este dornic de a se afirma în ceea ce face, nu ezită să împrătăşească şi altora secretele muncii pe care o face “Îmi doresc să fiu perceput ca un tip care reuşete în 30 de secunde să te facă să vezi ziua de muncă cu alţi ochi”. A implementat la Târgu Mureş proiectele Pro FM’sCool şi Pro FM Campus, unde a făcut de toate, de la tras cablu până la training pentru mini DJ, şi este contaminat definitiv cu virusul exprimării cu ajutorul microfonului.
“Visul acesta există din şcoala generală când eram mare ascultător de Radio Contact, şi doar ca să văd cum e şi ca să merg cât se putea de des pe acolo sunam şi participam la cât mai multe concursuri. În perioada liceului simţeam că îmi doresc, dar nu aveam pe cineva care să mă îndrume pe acest drum. Primul contact cu lumea media l-am avut tot în liceu când am participat la o tabără jurnalism, la Sovata, de-acolo a pornit totul. Am avut ocazia să fac practică, să intru în contact cu oamenii dintr-o importantă televiziune locală, şi după care, dintr-o întâmplare sau nu, am ajuns să fac primii paşi tocmai în radioul la care câştigam concursuri. Am terminat liceul, am intrat în radio ca redactor prezentator ştiri la fostul Mix Fm prin 2004, iar după un casting am rămas la Pro din 2005. Este mai mult decât am visat, pentru mine este un mod de viaţă, m-am contaminat definitiv cu virusul microfon. Am învăţat în primul rând să fiu foarte responsabil, datorită faptului că dacă deschizi microfonul realmente trebuie să fii sigur pe cea ce spui şi că ce spui e corect. Am învăţat să iau decizii foarte rapid, uneori la secundă, să devin mult mai versatil, să am curaj în faţa situaţiilor limită, să abordez situaţiile neprevăzute”, a mai povestit Emil Sabău.
“Viaţa de la microfon nu e aceeaşi cu viaţa reală, orice probleme ai avea trebuie să le laşi la uşă, sunt de părere că ascultătorul trebuie să te audă azi