» Consiliul Judetean Tulcea a dat in judecata cinci firme ale baronilor Deltei care refuza sa cedeze digurile de aparare a satelor de inundatii.
» Desi Curtea de Conturi si Curtea de Apel Constanta au constatat ca digurile din Delta au fost trecute ilegal in domeniul privat si au dispus preluarea lor de CJ Tulcea, administratia judeteana a tergiversat ani de zile aplicarea hotararii.
Razboiul digurilor din Delta Dunarii s-a mutat in instanta. Consiliul Judetean (CJ) Tulcea a dat in judecata cinci firme din Delta care administreaza diguri de aparare impotriva inundatiilor, cerandu-le sa le predea administratiei judetene pentru ca acestea apartin domeniului public de interes judetean. Este vorba de digurile de aparare de inundatii a localitatilor Ceatalchioi, Pardina, Tatanir, Partizani si Murighiol. Constantin Cabuz, secretar al CJ Tulcea, a declarat ca a declansat procese pentru recuperarea a 47 kilometri de diguri de aparare impotriva inundatiilor a satelor din Delta, dupa ce au fost notificate firmele ce le au in administrare sa le cedeze Consiliului Judetean, dar acestea au refuzat motivand ca le au in capitalul social pentru ca le-ar fi cumparat de la APAPS. "Curtea de Apel Constanta a hotarat insa ca digurile aferente amenajarilor agricole si piscicole din Delta, dintre care unele apara satele de inundatii, apartin domeniului public si trebuie sa se afle in administrarea Consiliului Judetean Tulcea", a precizat acesta.
Patronii firmelor care refuza sa respecte decizia Curtii de Apel Constanta privind transferul digurilor in administrarea CJ Tulcea sunt Alexandru Bittner, care detine societatea pisciola din Murighiol, fostul senator PSD Traian Rece, care are in stapanire terenurile agricole si digurile din zonele Sireasa si Tatanir, si Contantin Zibileanu, un apropiat al cercurilor politice din judetul Tulcea, care detine ame