Tabăra Căsoaia, aşezată la poalele Munţilor Zărandului, este închisă publicului din cauza lucrărilor de amenajare. Zeci de muncitori lucrează la reamenajarea taberei Căsoaia. Zona este închisă turiştilor până când buldozerele şi pichamerele vor transforma în totalitate locaţia. Investiţiile aduse în tabără va da posibilitatea cazării şi iarna, nu doar pe timpul verii, cum era până acum.
Tabăra va fi alimentată cu apă şi curent
Potrivit Direcţiei Judeţene de Tineret (DJT) Arad, lucrările de modernizare nu vor dura foarte mult. Gardul care va împrejmui tabăra va fi prevăzut cu porţi, din loc în loc, iar cei care vor să iasă din tabără, în pădure, o pot face civilizat. Directorul DJT Arad, Raul Paşcalău, a menţionat faptul că muncitorii lucrează la introducerea reţelei de alimentare cu apă, astfel încât, la fiecare două căsuţe să fie disponibil câte un robinet.
Mai mult, se vor realiza grătare de piatră, la câte 2-3 căsuţe. Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Tineret Arad au mai precizat faptul că pentru realizarea lucrărilor de renovare a bungalourilor şi căsuţelor de lemn, respectiv, pentru reconstruirea cabanei, se mai aşteaptă fonduri de la Bucureşti, necesarul fiind estimat la 250.000 lei.
Turiştii i-au dat numele de Căsoaia
Tabăra a primit numele chiar de la turişti care, străbătând pădurea, au descoperit o casă care se pare că era cea mai mare din zonă şi au numit-o „căsoaia”. Pentru a se bucura de această oază de linişte, Asociaţia Bancherilor din Arad a construit în anul 2002 cabana Căsoaia, în întregime din lemn. În decursul anilor, cabana a fost refăcută, primind destinaţia unei tabere şcolare. Izolată în mijlocul naturii, tabăra oferă o ambianţă romantică tuturor celor care îi calcă pragul. În prezent, Tabăra Căsoaia, una dintre cele două tabere alături de cea de la Moneasa rămase la