Inima superstarului recunoscut unanim ca „Regele muzicii pop” s-a oprit sub apăsarea medicamentelor şi a stresului provocat de pregătirea revenirii pe scenă.Michael Jackson a murit joi după-amiază, după ce a suferit un stop cardiac în reşedinţa sa din cartierul Holmby Hills, Los Angeles. Artistul supranumit „Regele muzicii pop” avea cincizeci de ani. Sursa: AP
1 /.
Ştirea a devenit, imediat, „o bombă”, a blocat motoare de căutare pe internet care nu mai clacaseră până acum şi a provocat emoţie la scară planetară. Mai exact, i-a făcut pe milioane de oameni de pe toate continentele, de toate vârstele, religiile, averile şi rasele, să plângă, cum puţini muritori au reuşit înainte.
Rămân în urma lui recorduri greu de egalat în industria muzicii, engimele de care acest geniu singur şi strident s-a înconjurat, trei copii orfani şi cincizeci de concerte pe care nu le va mai susţine niciodată. Anunţase că vor fi ultimele.
EVZ vă propune o incursiune prin viaţa celui care a fost cel mai controversat şi mai adulat artist al ultimilor decenii. Nu am omis nimic: de la mitul lui Peter Pan, în care a trăit, la operaţiile estetice care l-au desfigurat. De la acuzaţiile de pedofilie la showurile pe care Michael le-a susţinut într-un Bucureşti frenetic şi naiv, în 1992 şi 1996.
În România, Michael Jackson a fost un idol pentru generaţia care a tânjit la spectacolul de dincolo de Cortina de Fier, sfidând comunismul cu discuri de vinil copiate pe ascuns. Şi a continuat să fie răspunsul la întrebarea „Care este cântăreţul preferat?” şi pentru generaţia care a crescut cu oracole şi „Ţestoasele Ninja”, cu mult înainte să existe Facebook şi Twitter. Mărturie stau posterele prăfuite, abandonate prin sertare, lângă câteva benzi desenate. Odată cu Michael Jackson, le-au murit copilăria şi adolescenţa. S-au trezit mai mari şi mai singuri