Este in interesul grupului popularilor europeni sa primeasca un europarlamentar care a facut declaratii contradictorii pe tema legalizarii drogurilor? Se poate spune ca PPE sustine nepotismul, din moment ce Elena Basescu a castigat alegerile datorita reputatiei tatalui sau?
In niciun caz Elena Basescu nu este genul de politician care si-a croit o cariera in mediul politic din PE, profund diferit ce cel din Romania, prin eforturi proprii, iar acest lucru este spus cu voce tare de ceilalti europarlamentari romani.
Poate tocmai de aceea, eurodeputatul maghiar Surjan Laszlo a pus sub semnul intrebarii admiterea Elenei Basescu in grupul PPE. E-mail-ul lui Surjan nu a facut valva decat in tara, unde Andreea Vass a fost acuzata chiar de Elena Basescu ca ar fi implicata in initiativa maghiarului.
Din nefericire, ascensiunea Elenei Basescu nu are cum sa aduca un plus de democratie in politica.
"E ceva vreme de cand am inteles ca doctrina adevarata a PPE este 'sa fim cat mai multi'. De aceea nu ma surprinde primirea Elenei Basescu in grupul PPE din Parlamentul European. N-am crezut nicio clipa ca scrisoarea europarlamentarului maghiar ar fi putut determina respingerea d-rei Elena Basescu.
Pe de alta parte, pentru cine cunoaste politica la nivel european, e usor de inteles ca PPE-ul nu ar fi avut nici un interes sa o respinga pe Elena Basescu care este fiica presedintelui Romaniei, cel care este, la randul lui, seful informal al PD-L, un partid membru al PPE.
In plus, acum se poarta negocieri privind presedintele Comisiei Europene, iar PPE nu ar face nimic ca sa piarda sustinerea unui sef de stat. Cu alte cuvinte, Elena Basescu profita din plin, si din acest punct de vedere, ca este ,fata lui tata'", a spus europarlamentarul Renate Weber pentru Ziare.com.
Nici reactia lui Adrian Severin fata de