Deputaţii PNL şi UDMR au depus, ieri, la Curtea Constituţională, contestaţia privind Ordonanţa prin care au fost schimbaţi directorii serviciilor deconcentrate, 37/2009.
Deputatul PNL, Victor Paul Dobre, afirmă într-un comunicat că actul normativ a fost emis "cu singurul scop de a repolitiza complet structurile deconcentrate ale ministerelor" şi făcând ca singurul criteriu de promovare să fie apartenenţa la partidul de guvernare. În plus, liberalii reclamă faptul că ordonanţa aduce modificări în sistemul de salarizare, iar Guvernul ar fi trebuit să se pronunţe asupra impactului bugetar, lucru care nu s-a întâmplat. Dobre precizează că ordonanţa, transformată deja în lege, nu face ca activitatea din instituţiile publice să fie mai eficientă, ci, din contră, o bulversează. "Practic, prin aprobarea acestei ordonanţe se creează la nivelul ţării mii de posturi noi în condiţiile în care toate posturile din administraţie sunt blocate, cauzând astfel procese şi cheltuieli care vor fi suportate de la bugetul de stat", se arată în comunicat. Liberalii numesc Ordonanţa 37 "un genocid împotriva corpului funcţionarilor publici" şi "un atac fără precedent împotriva a tot ceea ce înseamnă funcţie publică sau funcţie contractuală".
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 173 de voturi "pentru", 59 "împotrivă" şi 4 abţineri, Ordonanţa 37/2009 privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii administraţiei publice, PNL şi UDMR votând împotrivă.
Deputaţii PNL şi UDMR au depus, ieri, la Curtea Constituţională, contestaţia privind Ordonanţa prin care au fost schimbaţi directorii serviciilor deconcentrate, 37/2009.
Deputatul PNL, Victor Paul Dobre, afirmă într-un comunicat că actul normativ a fost emis "cu singurul scop de a repolitiza complet structurile deconcentrate ale ministerelor" şi făcând ca singurul criteriu de pr