După doi ani de aşteptare, Primăria Severinului a fost notificată de către ADR Sud-Vest Oltenia, de faptul că U.E. a aprobat proiectul de reabilitare a Palatului Cultural şi a Cetăţii Medievale, în valoare de 14 milionane de euro. Proiectul de reabilitare totală a Palatului Cultural „Theodor Costescu”, a Cetăţii Medievale şi de transformare a zonei de pe malul Dunării în unul din cele mai importante obiective turistice din ţară, a intrat de ieri în linie dreaptă. Primăria Severin a fost notificată de către ADR Sud-Vest Oltenia, de faptul că acest proiect a fost aprobat, iar pe data de 15 iulie, se va trece la faza finală, respectiv la licitaţie.
„Proiectul a fost depus de doi ani, dar abia acum a venit înştiinţarea că a fost aprobat. În cel mult o lună de zile vor începe lucrările la Cetatea Medievală, iar în toamnă la Palatul Cultural. Oricum, până la sfârşitul lui octombrie, lacul de la baza Cetăţii Medievale va deveni funcţional pentru severineni. Va fi o adevărată bijuterie turistică pentru acest oraş. În cel mult doi ani de zile, zona cuprinsă între Palat şi Cetate va deveni şi ea, cel mai important obiectiv turistic de pe tot cursul Dunării”, a declarat primarul Constantin Gherghe. Acesta mai susţine că în această zonă se va construi şi un Centru Multimedia dotat cu aparatură şi tehnică modernă.
Lăsat în paragină
Conform edilului şef, de 20 de ani, Palatul Cultural, clădire emblematică atât pentru municipiu cât şi pentru judeţ, nu a suferit nici-o lucrare de reabilitare, ajungând la ora actuală într-o stare deplorabilă. “În afară de faptul că în urmă cu patru ani de zile am reuşit să racordez clădirea la reţeaua termică a oraşului, aici nu s-a făcut nimic”, mai susţine primarul. Prin acoperişul spart, apa de la ploi se infiltrează în încăperile bibliotecii, iar tencuiala a început să cadă, atât în interior cât şi în ext