Salata de cartofi caliti cu branza
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g cartofi noi (mici), sare, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita anason (seminte), 2 catei de usturoi, 1 ceapa, piper macinat, 3-4 linguri de otet, 3 rosii (mai mici), 1/2 salata verde, branza telemea (taiata cubulete).
Mod de preparare: * Cartofii spalati se fierb circa 20 de minute in apa cu sare. Se scurg, se curata si se taie in patru. * Se pune uleiul la incins si se calesc cartofii impreuna cu semintele de anason 5 minute, intorcandu-i incontinuu. * Se adauga usturoiul si ceapa taiata marunt, si se lasa sa se caleasca. * Se sareaza, se pipereaza si se sting cu otet, dupa care se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca. * Se spala rosiile si se taie in patru, se curata salata si se taie fasii mai late. Se amesteca toate si se pun deasupra cubuletele de branza.
Cartofi noi, cu sos de branza de vaci si legume
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi noi, 100 g smantana, 250 g branza de vaci, 50 g cascaval ras, 4 linguri de lapte, sare, piper, 1 catel de usturoi, 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de ridichi, 1 legatura de patrunjel, 3-4 rosii mici.
Mod de preparare: * Se spala cartofii si se rad de coaja, se fierb 20 de minute in apa sarata. * Se amesteca smantana cu branza de vaci, cascavalul si laptele, se sareaza, se pipereaza. * Se curata catelul de usturoi si se rade in compozitie. * Ridichiile si ceapa verde se curata si se taie marunt, patrunjelul verde se toaca, rosiile se taie cubulete. Se amesteca cu compozitia de branza, se gusta din nou de sare si de piper. Se acopera cu sosul, cartofii fierbinti.
Cartofi gratinati cu somon afumat
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g cartofi noi, 200 g somon afumat, 100 ml smantana, 100 ml iaurt, sare, piper, o legatura de marar verde.
Mod d