STUDIUL CHINA (II)
Ghidul alimentelor care protejeaza si vindeca afectiunile cardiace, cancerul si alte boli ale lumii moderne
"Citirea acestei carti va poate salva viata", spune dr. Dan Ornish, celebrul medic american, specialist in medicina preventiva. "Este una dintre cele mai importante lucrari despre nutritie ce au fost scrise vreodata. Dr. Colin Campbell este unul dintre titanii acestui domeniu". In fata unui studiu de o asemenea importanta covarsitoare pentru viata si sanatatea noastra, cum este "Studiul China", a carui prezentare a inceput in numarul trecut al revistei, multi cititori se vor intreba, pe buna dreptate, cum de nu au aflat pana acum despre aceste cercetari fundamentale, legate de cancer si alimentatie? De ce aceste noutati medicale esentiale pentru viata noastra nu au fost prezentate in presa si la televizor? Explicatia este simpla. In perioada comunista eram practic izolati de restul lumii si arestati in inchisoarea mentala a "Alimentatiei Rationale" din care am evadat dupa Revolutie, direct intr-un abuz si un consum nepotolit de carne si produse de origine animala, care au devenit astfel subiect tabu. Faptul ca am intrat in Uniunea Europeana nu inseamna ca am intrat automat si in fluxul de informatii si reflectii al lumii civilizate. Daca exagerez, va intreb unde sunt la noi milioanele de vegetarieni declarati, care se regasesc peste tot in Anglia, Franta, Germania, Cehia, Olanda, Danemarca, Italia etc. si care isi fac aprovizionarea dintr-o retea, foarte bine organizata, de magazine "bio-organice" sau "reformhaus"? Unde sunt campaniile, cu adevarat profesioniste, organizate in presa si la televizor, din care sa invatam cum sa ne protejam sanatatea? Chiar si cand, copiind modelul de succes al revistei "Formula AS", se mai prezinta, timid, cate o emisiune de medicina naturii, se vede de la distanta ca insusi moderatorul (