Vechile înţelegeri cu partenerii CCA s-au încheiat, iar din cauza scandalului „Mită de la Penescu“ nimeni nu mai vrea să-şi asocieze imaginea cu „cavalerii fluierului“ din România. Burger, Diadora şi Rutti au fost companiile care au sprijinit până acum arbitrajul românesc. Mai citiţi şi:
Trei arbitri încătuşaţi, restul încă iertaţi
Penescu: ''Mi-e frică!'' Prunea: ''Îţi zic eu cine arbitrează!''
FOTBAL: Sandu: "Corpodean era agreat la UEFA"
Recursul lui Lică, Savaniu şi Corpodean, amânat
FOTBAL: Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean au fost eliberaţi
Din păcate, contractele au expirat şi nu au fost reînnoite. „Diadora a dat faliment, iar cu Burger s-a terminat contractul. Umblu şi eu după sponsori şi nu găsesc niciunul. Cine mai vrea să-şi asocieze imaginea cu arbitrii în momentul ăsta?”, s-a plâns Aron Huzu, noul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.
Fostul central FIFA încearcă să creeze o nouă imagine arbitrilor. „Deocamdată nu am făcut nicio modificare faţă de lotul pe care l-am preluat de la domnul Igna. Nu pot renunţa la oameni cu experienţă. Dar cazul arbitrului Ionică Serea este închis definitiv. A fost rejudecat de fosta comisie şi s-a menţinut hotărârea ca el să fie scos din circuit”, a precizat Huzu.
„Dacă vin străini, eu plec!“
Aron Huzu este categoric în ceea ce priveşte aducerea unor brigăzi străine la meciurile din Liga I. „Dacă se vor aduce arbitri din alte ţări, înseamnă că noi nu mai avem obiectul muncii, iar eu am să părăsesc comisia”, a spus preşedintele CCA.
Lui Huzu i se reproşează de către foştii săi colegi din lumea arbitrajului că, în perioada în care era în activitate, a avut magazin Samsung şi relaţii de afaceri cu George Copos, patronul echipei Rapid.
„Legat de Samsung, eram doar dealer, cum erau alţi 120 în