În oraşul Sfântu Gheorghe, cel mai mare din judeţul Covasna, puteţi ajunge cu maşina sau cu trenul. De la Braşov sau dinspre Miercurea-Ciuc, intraţi pe drumul naţional 12, de unde mai aveţi de parcurs aproximativ 30 de kilometri, pe o şosea destul de bună.
Se poate ajunge şi cu trenul, pe magistrala 400, iar dacă veniţi din alte colţuri ale ţării, puteţi opta pentru avion, cel mai apropiat aeroport fiind cel de la Sibiu.
Oraş tipic secuiesc, Sfântu Gheorghe este un mic „burg” cu clădiri îngrijite şi curţi interioare dichisite. Cele mai importante obiective turistice sunt biserica fortificată, Casa cu Arcade - ce datează din secolul al XVIII-lea - şi biserica ortodoxă – ridicată în 1802 - ce poartă hramul Sfântului Gherorghe.
Clădiri bine conservate
La mofetele din staţiunea Balvanioş puteţi beneficia de tratamente antireumatice, dar şi de fortificare a organismului
Biserica fortificată, ridicată în secolul al XIV-lea, este înconjurată de ziduri înalte de apărare, cu ferestre realizate în stil gotic.
Tavanul, casetat şi pictat, impresionează prin frumuseţea ornamentelor şi a culorilor frescelor. Unul dintre cele mai vechi obiecte din biserică este orga, construită în anul 1894 de Angster Iosif, din Pécs. De-a lungul timpului, clădirea a fost supusă de mai multe ori reparaţiilor şi reconstituirilor.
Prima restaurare a fost făcută în 1658, după jaful tătăresc. La doar trei ani mai târziu, după asedierea otomană, biserica a trebuit din nou refăcută. Lăcaşul de cult nu a fost ocolit nici de incendii, fiind de trei ori afectat de flăcări, în 1728, 1738 şi 1802.
O masă completă cu produse tradiţionale costă 40 de lei, la restaurantul „Doi Brazi” din Balvanioş
Casa cu Arcade a fost construită în timpul domniei împărătesei Maria Tereza (1740-178