În perioada 1986-1989, fostul căpitan al „Naţionalei”, Gică Popescu a dat nouă informări despre colegii săi de la echipa de club, Universitatea Craiova, conform documentelor Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS). Opinia publică îl considera „Portdrapelul Generaţiei de Aur”. Mai citeşte şi:
Pe 12 iunie, află Victor Becali dacă i se ridică sechestrul pe bunuri
Dosarul transferurilor a fost amânat a doua oară
Sechestrele din dosarul transferurilor penale
Impresarul Victor Becali, audiat în dosarul transferurilor
Gica Popescu, locul 35 intre cei mai ofensivi fundasi din lume
Securiştii îl caracterizau în alt limbaj, unul rece: „Sus-numitul a avut o atitudine corespunzătoare, sens în care i-am propus colaborarea cu organele noastre”. Marele fotbalist, căpitan al „Naţionalei” şi al echipei FC Barcelona, cel votat de şase ori „jucătorul anului” în România (şi lista distincţiilor poate continua) era prezentat, în ultimii ani ai comunismului, într-o altă serie de epitete: mult mai concise şi transcrise în limbajul rece al Securităţii.
„Elementul cinstit, corect, disciplinat” fusese racolat de regim în ceea ce era prezentată ca fiind o cruntă bătălie de stopare a încercărilor „unor persoane din străinătate de a-i determina pe unii fotbalişti să-şi trădeza patria”.
Gheorghe Popescu a negat, ieri, orice colaborare cu Securitatea şi a anunţat că se va duce la CNSAS pentru clarificarea situaţiei.
Citiţi în Adevărul de mâine despre jucătorii şi antrenorii care au fost subiectul notelor informative furnizate Securităţii de Gheorghe Popescu.