Sute de vizitatori au trecut prin Parcul Expoziţiei în această dimineaţă pentru a admira creaţiile meşteşugarilor.
Mai citiţi:
Tradiţia olăritului, recuperată în Copou
Meşteri din întreaga ţară au venit la Iaşi cu diverse produse de artizanat. Vizitatorii care au păşit pe aleile din Parcul Expoziţiei au rămas uimiţi de unele obiecte aduse de meşteri în Copou. Deşi Târgu Meşteşugarilor este unul cu vânzare, cele mai multe persoane doar au admirat produsele. „Am venit într-o plimbare. Nu ştiu dacă voi cumpăra ceva. Obiectele pe care nu le-am mai văzut până acum la târguri sunt scumpe şi nu mi le permit”, a spus Ioana S., studentă.
La Iaşi vor sta până în această seară meşteşugari din Bucureşti, Vâlcea, Sibiu, Harghita, Arad, dar şi Vaslui, Botoşani sau Maramureş. În Parcul Expoziţiei ieşenii pot găsi numeroase obiecte de vestimentaţie din in, pălării, obiecte de artizanat, tablouri, produse alimentare, dar şi diverse tipuri de pietre.
Printre meşteşugarii care-şi prezintă creaţiile se numără şi familia lui Nicolae Căldărar, din judeţul Sibiu, care a adus produse din cupru. „Ibricul costă 100 de lei, iar cel mai mare cazan costă 2.000 de euro, dar mai negociem”, a afirmat sibianul.La Târgul Meşteşugarilor expune şi Ana Maria Homeag, artist plastic. Cel mai scump tablou prezentat de aceasta costă 1.200 de lei şi este realizat pe foiţă din aur cu pietre şi sticlă.
Artizanat şi mici la un loc
Ieşenii care au trecut din Parcul Expoziţiei spre Târgul de Ceramică „Cucuteni- 5000” s-au oprit şi pe străduţa de lângă Stadionul „Emil Alexandrescu” pentru a mânca un mic şi pentru a bea un pahar cu bere. „Vreau să cumpăr cu colac secuiesc”, a spus ieşeanca Beatrice Turcu. Târgurile de meşteşugari şi cel al olarilor din Parcul Copou mai pot fi vizitate până în această seară la ora 21.00.
Preţuri la Târgul Meşteşugarilor @N