Aleşii Clujului consideră obligarea cerşetorilor la muncă în folosul comunităţii o posibilă soluţie pentru combaterea şi descurajarea cerşetoriei. Citeşte şi articolele „Scăpaţi-ne de cerşetori !”, La muncă, nu la întins mâna!, Cum au scăpat alte oraşe de cerşetori, vezi reacţiile cititorilor sau discută cu noi pe Tema zilei - cum scăpăm de cerşetori
Crezi că se vor implica senatorii clujeni să scape Clujul de cerşetori? Spune-ţi părerea mai jos sau discută pe messenger cu redactorii noştri. Vom transmite mesajele tale celor care trebuie să le asculte.
Una din măsurile importante pe care autorităţile clujene le-au iniţiat pentru diminuarea numărului de cerşetori din oraş este o propunere de modificare a legii, către comisia juridică a Senatului, cu privire la modul în care poate fi acordată sancţiunea prestării unor munci în folosul comunităţii.
Aceasta presupune ca, în cazul în care cerşetorii sancţionaţi contravenţional nu şi-au achitat amenzile şi nu se poate face executarea silită, ei să presteze muncă în folosul comunităţii fără consinţământul persoanelor sancţionate, aşa cum legea prevede în acest moment.
Majoritatea senatorilor clujeni susţin că ideea nu este deloc rea, însă consideră că este necesară o analiză atentă a situaţiei, pentru ca finalitatea mult dorită - dispariţia cerşetorilor din oraş - să fie atinsă.
Marius Nicoară, senator PNL: „Ar trebui ca munca în folosul comunităţii să nu fie privită, în acest caz, drept pedeapsă. Chiar dimpotrivă, acei oameni ar putea să fie angajaţi de autorităţile locale. Din păcate, însă, mulţi dintre cerşetori sunt din alte oraşe. În cazul lor, trebuie trimişi acasă şi găsită o modalitate prin care să fie determinaţi să nu mai revină aici pentru a cerşi”.
Mihail Hărdău, senator PDL: „Trebuie duşi în localităţile de domiciliu şi să presteze acolo m