Primăriile din Oradea sau Târgu-Mureş au derulat cu succes campanii agresive de combatere şi descurajare a cerşetoriei, împărţind mii de fluturaşe şi amplasând zeci de panouri publicitare. Citeşte şi articolele „Scăpaţi-ne de cerşetori !”, La muncă, nu la întins mâna!, Senatorii ar putea schimba legea cerşetoriei vezi reacţiile cititorilor sau discută cu noi pe Tema zilei - cum scăpăm de cerşetori
Crezi că astfel de campanii ar avea succes la Cluj-Napoca? Spune-ţi părerea mai jos sau discută pe messenger cu redactorii noştri.
De peste o mie de ori au fost ridicaţi cerşetorii de pe străzile orădene de la iniţierea campaniei „Spuneţi nu cerşetoriei!”, demarată începând cu 16 martie, de Primăria Oradea în parteneriat cu Poliţia Comunitară Oradea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor şi Jandarmeria.
„Peste 90% dintre cerşetorii ridicaţi de forţele de ordine sunt din afara municipiului”, spune viceprimarul Biro Rozalia. Aproape un sfert dintre cerşetorii ridicaţi sunt copii.
Pentru că forţele de ordine îi ridică permanent de pe străzi, numărul cerşetorilor a început să scadă. „De la începerea acestei campanii am constatat scăderea numărului cerşetorilor”, precizează viceprimarul Biro Rozalia.
Preoţii orădeni au sprijinit campania
Însă pentru a se ajunge la aceste performanţe, Primăria din Oradea a împărţit în oraş nu mai puţin de 12.000 de fluturaşi, a amplasat circa 50 de panouri publicitare şi peste 1.000 de afişe, lipite în tramvaie şi autobuse, care promovau mesajul „Spuneţi nu cerşetoriei!”.
De asemenea, autorităţile bihorene au încheiat parteneriate cu supermarketurile din oraş, unde de asemenea au fost lipite afişe. „Am avut discuţii şi cu clericii bisericilor, pe care i-am rugat să încerce să le explice cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria în exterior. Campania a avut efic