Când avea 15 ani s-a apucat de tenis alături de mai mulţi prieteni impresionat fiind de performanţele excepţionale pe care le reuşeau Ion Ţiriac şi Ilie Năstase în anii 70.
„A fost o întâmplare. Fratele meu a fost repartizat ca inginer energetic aici la Târgovişte şi a fost numit preşedintele asociaţiei sportive. Aveam câteva rachete «Dunlop» foarte vechi şi ne antrenam la baza «Progresul», pe un teren de bitum. Mai târziu am fost selecţionat de antrenorul Stănescu, s-au construit câteva terenuri la stadionul de fotbal şi s-a înfiinţat primul club adevărat, se numea «Metalul» şi aparţinea de Uzina de Utilaj Petrolier”, a povestit Sorin Erlic despre începuturile tenisului Târgoviştean.
Cariera de jucător a lui Erlic s-a terminat destul de repede: „Atunci nu prea aveam cu cine să jucăm. Ne antrenam cu medicii din oraş, care veneau să joace tenis de plăcere”.
În 1978, după absolvirea şcolii de specialitate de la Bucureşti, Erlic şi-a început cariera de antrenor: „În toţi aceşti ani m-am ocupat de toate grupele de vârstă, dar cel mai mult am pregătit jucătorii care au făcut performanţă.”
A pregătit-o timp de 5 ani pe Sorana Cârstea
Elevul pe care Erlic l-a modelat şi care a reuşit cele mai mari performanţe în sportul alb este Sorana Cârstea, în acest moment, la doar 19 ani, a 27-a jucătoare a lumii.
Sorin Erlic s-a ocupat de călăuzirea primilor paşi în tenisul de performanţă ai Soranei: „Am văzut în ea o viitoare mare sportivă. La doar câteva luni după ce am început să o pregătesc, i-am întocmit un program de pregătire pe patru ani, cu obiective clare în fiecare an. Nu numai că le-a realizat fără mari probleme, dar le-a şi depăşit”, îşi aminteşte Erlic.
„Sorana este o fată cuminte, modestă, muncitoare şi inteligentă”, spune Erlic, care crede că principalul motiv pentru care sportiva a ajuns la un asemenea nivel