Sistemul clasic de comunicaţii prin staţii de emisie-recepţie este picat de patru zile iar în unele cazuri urgenţele se transmit prin telefonul mobil. Comunicarea între cele două instituţii, SMURD şi Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa se face prin staţii de emisie-recepţie în sistem clasic şi sistem TETRA, acesta din urmă fiind foarte performant, dar care nu este perfect operaţional din cauză că încă există zone fără semnal. Astfel, sistemul clasic reprezintă soluţia eficientă 100% în ceea ce priveşte comunicarea între cele două instituţii.
Vremea pune probleme sistemelor de comunicaţii
Ca urmare a furtunilor din ultimele zile, repertoarul care deserveşte sistemul clasic de comunicaţii, este în acest moment nefuncţional, medicii de la ambulanţă neştiind în acest moment data la care acesta va fi repus în funcţiune. “Este o problemă cu care ne confruntăm la fiecare furtună mai mare, releul se află în zona montană, iar cei care au acces acolo sunt cei de la Serviciul Telecomunicaţii Speciale din cadrul SRI”, a declarat Denis Vişoiu, director medical al Servicului de Ambulanţă Dâmboviţa.
“În acest moment analizăm opţiunile de soluţionare a acestui tip de probleme, ne gândim la instalarea unui redresor cu încărcare controlată, care să înmagazineze energie electrică în cantitate suficientă, astfel încât să nu mai avem acest gen de incidente”, a adăugat doctorul Denis Vişoiu.
SMURD Dâmboviţa colaborează în desfăşurarea acţiunilor de intervenţie cu Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgovişte şi Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa. Pentru momentele în care transmiterea de informaţii este îngreunată de incidentele de natură tehnică şi pentru a evita imposibilitatea comunicării în astfel de situaţii, cazurile se transmit prin intermediul telefonului mobil, rezultatul final al serviciilor de urgenţă nefiind afect