Brokerii se asteapta in perioada urmatoare la o sca-dere semnificativa a lichi-ditatii pe piata locala, in-vestitorii devenind ceva mai precauti odata cu aproprierea perioadei de raportari financiare la trimestrul al doilea.
Ei anticipeaza o evolutie descendenta a Bursei, cu amplitudini ceva mai ridicate, gradul mare de incertitudine ducand la o crestere a volatilitatii. Societatile financiare manifesta o tendinta de consolidare, insa piata locala ramane in continuare corelata cu evolutiile bursiere externe, considera acestia. "Exista o tendinta generala de scadere in piata si este foarte posibil sa asistam la o accentuare a corectiilor mai ales ca urmeaza perioada de raportari financiare la trimestrul al doilea. Piata va evolua insa intr-un range ceva mai mare decat cel din ultimele saptamani, pentru ca nu se observa niciun motiv de stabilizare a preturilor si nici foarte mult entuziasm printre investitori nu mai e. Acest lucru va duce la cresterea gradului de incertitudine si implicit al volatilitatii", a declarat Razvan Pasol, directorul general al Intercapital Invest.
Bursa a inchis sedinta de vineri intr-o usoara apreciere, cu un avans de 1,4% pe indicele BET, al celor mai lichide zece companii din piata, in timp ce sectorul energetic, redat de indicele BET-NG, a inregistrat o crestere de 0,8% peste referinta, atingand nivelul de 490 de puncte.
Dintre companiile grupate sub indicele BET, titlurile Impact (IMP) si Bio-farm (BIO) au inregistrat cea mai mare crestere, de 5% si respectiv 2,4%, urmate indeaproape de actiunile Petrom (SNP) si Banca Transilvania (TLV), care au marcat aprecieri de 2,2% si respectiv de 1,8% fata de referinta.
Tot in sectorul bancar, titlurile BRD au inregistrat vineri o crestere de 1,8%, in timp ce actiunile Bancii Carpatica (BCC) au coborat cu aproape 3%, una dintre cele mai mari corectii din piata. La categoria