Clubul Pensionarilor din Cetatea Medievala a gazduit doua inedite expozitii, in cadrul Zilelor Targumuresene, purtand amprenta a doi creatori de frumos, atat in ceea ce priveste arta plastica, cat si a indemanarii si placerii prelucrarii lemnului. Tematica primei expozitii, semnata de artistul plastic Horea Remus Epure, a vizat orasele vechi, atat de la noi, cat si din spatiul central europeam. Pe langa lucrari cu cladiri vechi reprezentative ale Targu-Muresului, alaturandu-se si cladiri din alte spatii geografice cum sunt nordul Greciei, Viena, Venetia si Padova.
Au fost expuse peste 70 de lucrari, tehnica de lucru folosita fiind grafica in penita. “Elementul comun al acestor orase expuse este acela ca toate orasele, in afara celor din Romania, nu au trecut printr-un sistem communist, s-au dezvoltat aici stiluri de arta constructive, preponderent clasica, pe cand la noi sunt influente moderne. Spre exemplu, Targu-Muresul are foarte multe modificari pe zona centrala si am observat ca se cauta sa se revina la arhitectonica veche“, a declatat Horea Remus Epure.
In acelasi spatiu, Florin Petrisor si-a expus lucrarile in cadrul unei expozitii de casute in miniatura, toate lucrarile fiind executate manual, cu ajutorul traforajului, lipiciului sau a daltei. Au fost expuse aproximativ 90 de lucrari, ele semnificand case taranesti, dar si alte componente traditionale cum ar fi carul de lemn, folosit ca si un obiect de ornament, pentru sticlele de vin. “Totul a inceput de la un mic vis de-al meu de a-mi realiza propria mea casuta si am inceput sa fac mici casute din lemn de diferite modele si dimensiuni. Ca material folosit este lemnul de brad, placaj, furnir, scobitori sau bete de chibrite. Sunt expuse aici anumite lucrari la care s-a folosit sI piatra aplicata, dand o tenta mai medievala casutelor expuse la aceasta expozitie, pentru a intra cat mai bine in ac