Aproximativ 150 de persoane din judeţ vor rămâne fără locul de muncă şi vor fi nevoite să plece peste hotare pentru a câştiga un ban. Pierderea locului de muncă este cea mai cenuşie realitate a acestei perioade. Faptul că locurile de muncă vacante sunt tot mai puţine îi determină pe oameni să ia decizii severe. „Am fost nevoită să plec să lucrez afară, am grijă de o bătrână. Am rămas acasă din confecţii. Nu se mai prea lucrează în confecţii”, a spus Elena Achim.
Concedieri şi în instituţiile de stat
De la începutul anului 2009, peste 550 de cărăşeni au rămas fără locul de muncă, iar disponibilizările continuă. „27 de persoane care lucrează la Direcţia Silvică, dar şi 116 care îşi desfăşoară activitatea la una dintre fabricile de confecţii, Reşiconf, vor rămâne acasă. S-au solicitat servicii de preconcediere”, a declarat Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă. „Vor fi disponibilizaţi muncitorii din exploatări forestiere. Nu mai exploatăm în regie proprie pentru că nu este rentabil. Oamenii vor beneficia de salarii compensatorii, în funcţie de vechime, între unul şi şapte salarii. Pot pleca de la noi cu maxim um5.000 de lei”, a explicat Ioan Bona, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice.
Topul concedierilor
TMK Reşiţa se situează pe primul loc, cu 220 de concedieri. 150 de salariaţi ai Masiv Forest, din Moldova Nouă, au rămas în şomaj, iar peste 100 de femei care au lucrat în confecţii la Riling Sport şi SC Confecţii Reşiţa şi-au pierdut slujba. De asemenea, 66 de muncitori ai CET Energoterm sunt şomeri.