La început a fost doar o pasiune, transformată apoi într-o afacere. Vlad Iftime visează ca centrul său de echitaţie să ajungă la nivelul celor din Franţa sau Germania
Pasiunea pentru cabaline l-a prins în perioada facultăţii. Prima dată a urcat pe un cal la bunici la ţară şi apoi, la scurt timp, s-a înscris la un centru de echitaţie din Bucureşti, unde era student. A învăţat tainele acestui sport , după care s-a decis să-şi înfiinţeze propriul centru de echitaţie.
Primul cal l-a cumpărat imediat după ce a terminat facultatea. „Din primii bani câştigaţi mi-am cumpărat un cal negru cu coamă albă. Nu mi-am cumpărat telefon sau orice alt lucru. Eu voiam un cal, l-am cumpărat şi l-am ţinut la bunici”, a spus Vlad Iftime. La scurt timp şi-a mai cumpărat încă unul şi pentru a avea cu cei să-i întreţină şi-a achiziţionat şi câteva hectare de teren.
Afacere la început de drum
„Eram din ce în ce mai pasionat de acest sport şi m-am gândit să fac un centru de echitaţie la Vârfu Câmpului, unde aveam terenul. Am fost în străinătate şi am văzut cum este organizat un centru de echitaţie, după care m-am apucat de lucru. În mai 2007 am început să construiesc un grajd şi o casa pe terenul cumpărat”, a mai spus tânărul.
În prezent, botoşăneanul a ajuns să aibă 18 cai din rasele Lipiţan, Pur Sânge Arab şi Cal de sport românesc, estimaţi la aproximativ un milion de euro. Şi-a angajat doi instructori, din care unul de la Mangalia. La început, clienţi erau prietenii şi rudele, dar treptat au venit tineri din Botoşani şi chiar din judeţele apropiate. „Eu nu mi-am propus să obţin imediat profit, ci mi-am dorit ca acest centru de echitaţie să se autofinanţeze. Au început să vină în special tinerii”, a precizat Vlad Iftime. Tânărul a continuat apoi, făcând comparaţie cu Franţa, unde sunt 6.000 de cluburi de echitaţie şi 2,2 milioane de abonaţi.
Pregătit