Potrivit reprezentantilor companiei, inchiderea fabricii din Cehia va avea loc in luna septembrie, iar cei 790 de angajati vor fi disponibilizati. Compania nu a anuntat la care dintre fabricile locale va reloca productia realizata in Cehia, dar a mentionat ca o echipa de 40 de angajati ai fabricii AFL Cehia instruiesc deja muncitorii romani. Alcoa detine in Romania patru fabrici, doua in Caransebes, una in Nadab (Arad) si una in Beius (Bihor), care angajeaza circa 4.000 de oameni. Afacerile companiei pe plan local au fost estimate la circa 31 de milioane de euro in 2008.
Alcoa Fujikura a inceput transferul productiei catre Romania inca de anul trecut, cand a mutat echipamente de productie la fabrica din Nadab. La fabrica din Arad sunt asamblate retele de cabluri pentru sistemele de distributie electrica auto pentru Ford, Audi si Volkswagen.
Alcoa Fujikura nu este singurul producator care a anuntat in acest an transferul productiei dintr-o fabrica din centrul Europei in Romania. Sumitomo Electric Wiring Systems a anuntat in urma cu o luna ca va inchide fabrica din Rawicz, Polonia, la una dintre unitatile din Alba Iulia, Deva sau Orastie, care impreuna au 4.000 de angajati. Potrivit reprezentantilor SEWS, transferul nu va aduce un plus la businessul local, insa va salva 200 de locuri de munca.
Romania, preferata Cehiei sau Poloniei
Potrivit reprezentantilor companiei, inchiderea fabricii din Cehia va avea loc in luna septembrie, iar cei 790 de angajati vor fi disponibilizati. Compania nu a anuntat la care dintre fabricile locale va reloca productia realizata in Cehia, dar a mentionat ca o echipa de 40 de angajati ai fabricii AFL Cehia instruiesc deja muncitorii romani. Alcoa detine in Romania patru fabrici, doua in Caransebes, una in Nadab (Arad) si una in Beius (Bihor), care angajeaza circa 4.000 de oameni. Afacerile companie