Hunedoreanul are în subordine o armată de 75 de gunoieri care degrevează Deva, în fiecare zi, de gunoiul din tomberoane şi de pe străzi. Profil
Născut - 21 aprilie 1979
Educaţie - Universitatea Ecologică Deva, Facultatea de Drept de la Băile Herculane
Experienţă - Conduce serviciul de producţie al principalului operator de salubritate de la Deva
Familie - Căsătorit, un copil
Deşi este foarte tânăr, Cosmin Someşan a experimentat mai multe job-uri până acum. A lucrat în vânzări, apoi în domeniul asigurărilor, ocupând o vreme chiar şi funcţia de responsabil zonal al unei importante bănci din România.
Dintr-o dată însă specificul job-ului său s-a schimbat radical. Peste noapte, Cosmin Someşan a trecut de la analiza riscurilor de creditare la gestionarea deşeurilor menajere a unei zone întinse din judeţul Hunedoara.
„Alo, gunoiul?”
Cel mai greu a fost să se obişnuiască cu telefoanele primite la noul loc de muncă, unde interlocutorii amorsau dialogul cu formula invariabilă „Alo, gunoiu’?”. „M-a frapat la început acest apelativ şi mi se părea jignitor. La primele apeluri am reacţionat destul de iritat cu precizarea că este vorba de salubritate, nicidecum de gunoi. Mi-am dat seama apoi că îmi fac probleme degeaba, oamenii nu sunt rău-intenţionaţi şi până la urmă eliminarea gunoiului este obiectul nostru de activitate”, a spus Cosmin Someşan. Hunedoreanul consideră că munca de salubrizare a oraşului este foarte importantă şi nu are nimic ruşinos în ea.
„M-am aşteptat că voi fi luat peste picior de amici pentru că lucrez la gunoi. Nu s-a întâmplat însă nimic, în afară de faptul că am devenit foarte sensibil la gesturile necivilizate ale concitadinilor”, a mărturisit Cosmin Someşan. Un pachet de ţigări gol, un ziar, o chitanţă de bancomat aruncate neglijent pe jos sau lâng