Alunele reduc inflamaţiile din organism
Untul de arahide poate fi un real folos în lupta împotriva bolilor cardiace, pentru că este bogat în grăsimi polinesaturate, care scad semnificativ concentraţia de „colesterol rău” din sânge, potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition. Cercetătorii americani susţin că arahidele şi untul de arahide ajută la reducerea inflamaţiilor din organism şi la însănătoşirea reţelei de vase de sânge din jurul inimii, astfel că, atunci când consumăm aceste alimente de cel puţin cinci ori pe săptămână, putem reduce cu aproape 50% riscul de producere a infarctului.
O echipă de experţi de la Harvard Medical School din Boston a ajuns la această concluzie, după ce a studiat obiceiurile alimentare a peste 6.000 de femei care sufereau de diabet, boală care conduce la creşterea semnificativă a riscului de producere a infarctului şi a accidentelor cerebrale.
„Arahidele au un conţinut scăzut de grăsimi saturate şi unul ridicat de grăsimi monosaturate şi polinesaturate, despre care s-a dovedit că reduc concentraţia colesterolului rău (LDL)”, explică cercetătorii americani. Comparând rezultatele studiului cu datele referitoare la numărul persoanelor care au suferit un infarct, oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care consumau arahide cu regularitate au beneficiat de o mare protecţie, iar riscul de apariţie a acestor maladii a fost redus cu până la 44%. Colesterolul LDL, cunoscut sub denumirea de „colesterol rău”, reprezintă acel tip de grăsime din sânge care are efecte negative asupra inimii. (M.N.)
Alunele reduc inflamaţiile din organism
Untul de arahide poate fi un real folos în lupta împotriva bolilor cardiace, pentru că este bogat în grăsimi polinesaturate, care scad semnificativ concentraţia de „colesterol rău” din sânge, potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition. Cercetăto