George Lemnaru, cofondator al jocului eRepublik, reinventează lumea jocurilor pe internet. Lui George Lemnaru i-a venit ideea de a lansat eRepublik în urmă cu trei ani. Însă şi-a pus planul în aplicare abia în toamna lui 2007, după ce l-a întâlnit pe Alexis Bonte. Are doar 27 de ani şi „conduce“ în jur de 120.000 de oameni din aproximativ 60 de ţări. Nu este managerul vreunei multinaţioanale, ci este cel care a lansat, în noiembrie 2007, jocul de strategie politică, economică şi militară eRepublik.com. Îl cheamă George Lemnaru şi „se joacă“ cu un business de peste cinci milioane de euro.
Spune că jocul este acum la doar 20-25 % din potenţial şi că cele două milioane de euro investite de fondul AGF Private Equity vor fi utilizate pentru dezvoltarea site-ului, mai precis a celor trei module: politic, economic şi militar.
„Trebuie să ofere posibilităţi de joc astfel încât experienţa cetăţeanului în cadrul eRepublik să rămână la un nivel ridicat. De exemplu, în modulul politic vrem ca oamenii să-şi poată schimba Constituţia, să poată introduce monarhii sau chiar dictaturi“, spune Lemnaru.
Profit în 2010
Îl interesează şi dezvoltarea modului social, însă nu pentru acest an, deoarece jocul oferă foarte multă libertate astfel încât cetăţenii să interacţioneze.
Deşi a fost ultimul lansat, cel mai popular modul este cel militar. „Oamenii aleg modulul economic pentru a-şi face companii şi a avea salarii mai mari, cel politic pentru putere, iar cel militar pentru şi mai multă putere, de această dată şi «fizic㻓, povesteşte Lemnaru. Dacă pentru acest an principalul obiectiv este dezvoltarea site-ului, managerul speră ca în 2010 eRepublik Labs, firma care dezvoltă platforma online, să ajungă pe profit.
Un timp destul de scurt având în vedere că eRepublik a fost lansat în noiembrie 2007, iar pro