Migrenele suparatoare sunt cauzate de un dezechilibru chimic la nivel cerebral. Afectiunea poate fi tratata cu succes in mod natural, folosind cateva metode care nu sunt nocive si asigura confortul dorit.
Migrenele sunt adesea insotite de febra, transpiratie abundenta, ameteli sau senzatii de voma, iar orice zgomot poate fi suparator. Ghimbirul, utilizat sub forma de suc, infuzie sau pulbere are proprietati analgezice si calmante, informeaza ehow.com.
Baile fierbinti sunt si ele un remediu natural impotriva migrenelor. Seara, inainte de culcare, masajul tamplelor la o baie fierbinte alina durerea si ajuta la o buna vascularizare.
Cateva minute de liniste intr-o camera fara zgomot, cu o compresa rece pe frunte, sunt eficiente pentru tratarea durerilor de cap. Incearca sa te asezi pe un pat moale sau pe o perna pufoasa, dar capul va fi mentinut mai sus decat trupul.
Somnul este cel mai indicat remediu pentru combaterea migrenelor si nu atat cel de zi cat somnul de noapte. Uleiurile esentiale de eucalipt, rozmarin si menta sunt si ele folosite pentru calmarea durerii.
Uleiurile esentiale, adaugate in apa fierbinte de baie, inlocuiesc cu succes medicamentele in exces pentru tratarea durerii, care sunt ineficiente dupa o anumita perioada.
Masajul calmant, realizat de o persoana specializata, iti ia durerea cu mana si ajuta la relaxarea completa. Acupunctura s-a folosit din cele mai vechi timpuri in China pentru indepartarea durerilor punctuale si este si ea un remediu natural pentru indepartarea migrenelor.
Uleiul volatil de captalan, o planta care creste in Romania in zona alpina, este folosit in medicina naturista pentru efectele sale calmante.
Vitaminele din alimentatie
Alimentatia joaca un rol esential in tratarea si evitarea migrenelor. Alimentele bogate in vita