Ieri, la Prefectură a avut loc un simpozion cu tema fluviul Dunărea, unde s-a vorbit despre importanţa fluviului, despre Insula Mică a Brăilei şi despre sursele poluării. Simpozionul a fost prilejuit de "Ziua Dunării". "De Dunăre suntem legaţi cu toţii, de Dunăre este legată ascensiunea Brăilei ca şi comunitate, de Dunăre este legată Brăila economică, Brăila politică.
În ceea ce priveşte poluarea Dunării, trebuie să încercăm să o reducem cât mai mult. Construim o staţie de epurare, construieşte şi Galaţiul o staţie de epurare, ceea ce va însemna că zona Brăila - Galaţi va fi mai puţin poluată. Dorim să facem o serie întreagă de alte acţiuni care să vizeze curăţenia. Va trebui să mobilăm malul Dunării cu ştranduri, cu bazine cu apă. Sunt multe lucrări de făcut şi ştim cu toţii că este nevoie de un efort foarte mare", a punctat primarul Aurel Simionescu. Directorul Gărzii de Mediu, Marian Dragomir, a vorbit despre importanţa protejării Dunării: "Dacă odată Dunărea avea rolul de a asigura condiţiile necesare existenţei aşezărilor umane, iată că astăzi vorbim de faptul că noi avem rolul rolul de a asigura existenţa Dunării. Astăzi trebuie să vorbim despre programe de protecţia mediului, de refacerea ecosistemelor, de diminuarea poluării pentru că este important să protejăm ceea ce ne-a mai rămas".
Şi reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au prezentat câteva filmuleţe despre Dunăre, Insula Mică a Brăilei şi sursele de poluare ale fluviului.
Cele mai bune lucrări, premiate de Ziua Dunării
Tot ieri, prefectul Brăilei, Loredana Alexandru, a răsplătit câştigătorii celor mai bune lucrări din cadrul activităţilor dedicate Zilei Dunării. Premiul I la secţiunea reportaj literar a fost obţinut de Geanina Stoian, de la Şcoala "I. L. Caragiale", cu lucrarea "Insula Mică a Brăilei - Micul Eden". La secţiunea referat ştiinţific, lucrarea "M