Atunci cand optati pentru o masa la un restaurant cu specific italienesc, puteti comanda paste pe baza de sos tomat, legume la gratar, minestrone (supa de legume), peste si carne, carapaccio de vita sau peste, prosciutto cu pepene galben, mozzarela capresse sau chiar o pizza, dar cu blat subtire. Daca nu puteti rezista fara desert, optati pentru o inghetata – este dulcele cel mai putin periculos pentru silueta, sustin medicii nutritionisti. „Trebuie evitate pastele cu sos de smantana ori lasagna, pestele si fructele de mare prajite, pizza pufoasa sau quatro formaggi, calzzone, osso bucco sau tiramisu”, ne recomanda dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist. Sa nu uitam ca o lingura de smantana cu doar 12% grasime are 50 de calorii, iar o portie de branza cu mucegai (50 de grame), intrebuintata la pizza quatro formaggi, numara 170 de calorii. In plus, alegeti pizza cu blatul cat mai subtire, ca sa faceti „economie” de paine, scrie Gandul.
Untul de arahide poate fi un real folos in lupta impotriva bolilor cardiace, pentru ca este bogat in grasimi polinesaturate, care scad semnificativ concentratia de „colesterol rau” din sange, potrivit unui studiu publicat in Journal of Nutrition. Cercetatorii americani sustin ca arahidele si untul de arahide ajuta la reducerea inflamatiilor din organism si la insanatosirea retelei de vase de sange din jurul inimii, astfel ca, atunci cand consumam aceste alimente de cel putin cinci ori pe saptamana, putem reduce cu aproape 50% riscul de producere a infarctului. O echipa de experti de la Harvard Medical School din Boston a ajuns la aceasta concluzie, dupa ce a studiat obiceiurile alimentare a peste 6.000 de femei care sufereau de diabet, boala care conduce la cresterea semnificativa a riscului de producere a infarctului si a accidentelor cerebrale, afirma Gandul.
Se pare ca judecatile de valoare exprimate de barbati in pri