„Adevărul de Seară” continuă campania de presă menită se sensibilizeze autorităţile care au ca sarcină să pedepsească, să prevină şi să descurajeze cerşetoria în oraş.
Citeşte şi Scăpaţi-ne de cerşetori
Consiliul Local Satu Mare a adoptat în data de 21 mai 2009, Hotărârea nr. 99 prin care se stabilesc domeniile de activitate pentru prestarea de către contravenienţi a muncii în folosul comunităţii. Toate persoanele care nu vor putea să îşi achite amenziile, vor presta muncă în domeniul serviciilor publice pentru întreţinerea locurilor de agrement, a parcurilor şi a drumurilor, păstrarea curăţeniei şi igienizarea localităţii, activităţi în folosul căminelor pentru copii şi bătrâni, a orfelinatelor, creşelor, grădiniţelor, şcolilor, spitalelor şi a altor aşezăminte social culturale. Primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes va stabili prin dispoziţie condiţiile în care se va executa sancţiunea contravenţională, precum şi programul de lucru. Totodată, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială(SPAS) se va ocupa personal de ducerea la îndeplinire a sarcinii. “Trebuie să ne ocupăm şi de această problemă. Îi vom pune să lucreze în domeniul igienizării”, a declarat Adrian Bălaj, purtător de cuvânt al SPAS.
Mandat de executare pe numele unui cerşetor
Numai în ultima perioadă, poliţia comunitară a aplicat un număr de 63 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.900 de lei, cerşetorilor. Numărul lor creşte de la o zi la alta. În aceste condiţii, posibilitatea de a plăti o amendă este tot mai mică. Singura soluţie este transformarea lor în muncă în folosul comunităţii. Poliţiştii sunt convinşi că toţi cei 306 cerşetori, existenţi în Satu Mare, vor ajunge să mai şi muncească pentru comunitate. “Instanţa de judecată a emis deja un mandat de executare a sancţiunilor contravenţionale prin acţiuni în folosul co