După o carieră în inginerie, a rămas şomeră şi atunci a luat-o de la capăt din punct de vedere profesional. A urmat o facultate cu profil uman şi de anul trecut este coordonatorul Centrului Antidrog din Prahova.
A fost angajată timp de 18 ani la Schela de Foraj Ploieşti, iar după ce activitatea firmei a fost restrânsă, a rămas şomeră. „Este foarte greu ca după o viaţă în care ai fost activă zi de zi să vezi că nu mai ai unde lucra. Însă, am avut noroc şi printr-un complex de împrejurări am ajuns la Centrul Antidrog unde m-am regăsit”, povesteşte Aida Dima.
Din anul 2002 s-a angajat la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova unde, la început desfăşura acţiuni de prevenire.
„Deoarece nu aveam specializare în domeniu, mergeam în şcoli pentru a le explica tinerilor care sunt consecinţele consumului de droguri. Cred că am consiliat în jur de 15.000 de tineri, nu a fost oraş din judeţ în care să nu merg.”, spune femeia. Cea mai mare satisfacţie pe care o are este să fie recunoscută pe stradă de către foşti cursanţi şi să vadă că sfaturile sale au fost urmate de copii.
A lucrat cu dependenţii de droguri
După absolvirea Facultăţii de Sociologire şi Asistenţă Socială a obţinut abilitatea de a lucra cu consumatorii dependenţi. „Am fost cooptată să lucrez la Centrul Socio-Vocaţional, un centru pilot înfiinţat în Bucureşti pentru dependenţii de droguri. Aici am lucrat direct cu aceştia pentru reinserţie socială, îi ajutam să-şi completeze studiile şi să îşi caute un loc de muncă. Mulţi dintre aceşti tineri îşi pierduseră familiile şi prietenii, iar rolul nostru era să îi ajutăm să se reintegreze în societate”.
Singurul formator din judeţ
În anul 2008, Aida Dima a urmat un curs de patru săptămâni cu specialişti germani, în urma căruia a obţinut diploma de formator în adicţie, numărându-se printre