"Mai bine sa ramai fara mancare trei zile decat fara ceai verde o singura zi", spune un vechi proverb chinezesc. In antichitate, ceaiul verde era considerat panaceu.
De la dureri de cap si pana la depresii, ceaiul verde este considerat si astazi un miracol al sanatatii. Folosit in China de peste 4.000 de ani si cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sanatatii, cercetatorii inca mai incearca sa demonstreze stiintific proprietatile sale curative, informeaza about.com.
Medicii recomanda in prezent ceaiul verde pentru tratarea cancerului, artritelor, colesterolului ridicat, bolilor cardiovasculare si infectiilor de orice tip.
Nutritionistii suedezi au analizat eficienta dietei cu ceai verde. Rezultatele testelor lor au aratat ca ceaiul verde este de doua ori mai eficient pentru digestie decat orice alt supliment alimentar.
In prezent, ceaiul verde este folosit si in industria cosmetica, pentru efectele sale benefice asupra pielii deteriorate si tenului cu probleme.
Secretul ceaiului verde
Contine polifenoli, care sunt antioxidanti ce previn formarea radicalilor liberi, luptand impotriva imbatranirii si degradarii celulelor.
Ceaiul verde are efectul "paradoxului francez". Desi bucataria frantuzeasca este bogata in grasimi, bolile de inima nu sunt atat de frecvente in randul populatiei precum la americani. Medicii au descoperit ca acest paradox este de fapt legat de consumul de vin rosu, o adevarata traditie la francezi. Acest vin este bogat in polifenoli, care actioneaza la nivelul celulelor deteriorate. Ceaiul verde are acelasi efect prin continutul asemanator vinului frantuzesc.
Mai mult, studiile cercetatorilor americani asupra efectelor ceaiului verde sunt verificate si de numarul scazut al chinezilor care sufera de boli de inima, chiar daca cei mai multi sunt fumator