Astăzi, aleşii locali vor decide dacă cei doi furnizori de apă din judeţ vor fi sau nu o singură societate.
Impactul pe care fuziunea celor două societăţi ar trebui să îl aibă asupra cetăţeanului este cel al tarifelor, cel puţin aşa spun autorităţile. Primarul Gutău afirmă că preţul la apă ar trebui să fie mai mic, dar oamenii nu ar trebui să se aştepte la scăderi spectaculoase. Cetăţenii nu sunt chiar atât de convinşi, mai ales că tarifele Acvarimului sunt cele mai mari din ţară. Ionel Cristea locuieşte în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea şi spune că nu este deloc mulţumit de faptul că există diferenţe de tarife între cei doi operatori.
„Noi plătim 3,7 lei pe metrul cub de apă consumat, ceea ce e cam mult. Am înţeles că tarifele Apavilului sunt mult mai mici. Sper că după fuziune să ne mai scadă preţul apei”, spune omul. Comparativ cu alte municipii, Râmnicu Vâlcea are cele mai ridicate tarife la apă, surclasând cu mult locul doi pe ţară, operatorul din Drobeta Turnu Severin ce furnizează cu 2,76 lei pe metrul cub, ori Apanova Bucureşti, unde tarifele ajung la 2,45 de lei pe metrul cub.
Reduceri de posturi în conducerea viitoarei societăţi
Consilierii locali ai muncipiului Râmnicu Vâlcea vor decide astăzi dacă vor aproba semnarea contractului de fuziune dintre Acvarim- societatea de apă şi canal a municipiului şi Apavil – operatorul judeţean de apă. Negocierile pentru această fuziune durează de mai bine de trei ani, însă în acest moment s-a ajuns la un consens care să mulţumească atât primăria din Râmnicu Vâlcea cât şi conducerea Consiliului Judeţean, acţionarul Apavil. Primarul Mircia Gutău spune că va propune consilierilor o soluţie prin care municipiul să deţină 65,33% din acţiunile viitorului operator regional. „Dorim să avem putere de decizie în cadrul acestei noi societăţi. Vom elimina fo