Avantajul cursanţilor este că îşi vor găsi mai uşor o slujbă în străinătate. Tinerii care lucrează în spitalele din Arad vor să profite de orice oportunitate care îi poate ajuta ca în viitor să lucreze într-un mediu performant.
Asistentele medicale au şansa să se perfecţioneze în cadrul unui proiect cu fonduri europene. În urma cursurilor, cadrele medicale înscrise în proiect vor avea şansa de acum înainte să lucreze şi în străinătate, oportunităţile fiind mult mai la îndemână. Una dintre asistentele de la Spitalul Judeţean Arad a mărturisit că tentaţia unui job în străinătate e foarte mare.
„Salariile sunt mici în România, de aceea nu cred că trebuie să fim condamnate dacă vrem să plecăm în ţările vecine. Cu părere de rău, dar cadrele medicale nu sunt apreciate la adevărata lor valoare în ţara noastră. Dacă o să primesc o ofertă de lucru în străinătate, plec fără să stau pe gânduri”, a declarat asistenta medicală Viorica Cornea.
Cresc şansele de slujbe în UE
În cadrul cursurilor, asistenţii medicali primesc şi consiliere privind orientarea către o carieră în România. Deşi organizatorii îşi doresc pe această cale să încurajeze viitorii medici să rămână să lucreze în spitalele şi cabinetele din ţară, asistenţii medicali spun că mediul de lucru şi salariile sunt mult mai bune în ţările de peste graniţă. În această dimineaţă s-a lansat şi site-ul proiectului www.defapdos.ro, unde cursanţii vor găsi materialele fiecărei discipline studiate, iar în decembrie 2009 vor fi evaluaţi cu ajutorul unor teste grilă.
Cursurile vor dura 12 luni. Până acum, în acest proiect finanţat din bani europeni, s-au înscris aproape o sută de asistenţi.
Ce vor învăţa asistenţii medicali la cursurile plătite din bani UE
Asistenţii înscrişi la cursuri vor fi instruiţi la cinci discipline având următoarele tematici: protecţie, sănătate şi securitate în mu