„Fluieraşii” care au condus meciurile din ultimele cinci etape ale Ligii I s-au plâns că nu au intrat în posesia baremelor cuvenite. O nouă premieră în fotbalul românesc. Mulţi dintre arbitrii care au oficiat în ultimele cinci runde ale Ligii I au reclamat că nu şi-au primit banii care li se cuveneau. Cluburile virează baremele arbitrilor într-un cont al Federaţiei Române de Fotbal, care, la rândul ei, le alimentează cardurile „cavalerilor fluierului”.
Pentru un meci, un central trebuie să încaseze 5.340 de lei, un asistent, 3.560 de lei, iar rezerva, 1.334 de lei.
„Există cazuri în care nu s-au mai virat banii de la începutul lunii mai”, a declarat un „fluieraş” sub protecţia anonimatului.
Unii arbitri s-au plâns că s-au văzut puşi în situaţia de-a se împrumuta de bani de la rude sau prieteni pentru a-şi putea plăti facturile şi ratele.
Străinii ne-au „sărăcit“
Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, cel care a avut până acum o săptămână în subordine pe trezorierul FRF şi compartimentul financiar, a spus că nu cunoaşte problema.
Surse federale ne-au informat că restanţele sunt mai ales din partea cluburilor care au solicitat brigăzi de arbitri străine. Cum acestea au costat foarte mult, echipele au omis să le mai plătească pe cele autohtone.
Dacă suma totală pentru trei arbitri români se ridică la aproximativ 3.500 de euro, o brigadă de „afară” a costat un club chiar şi 12.000 de euro.
Străinii au fost plătiţi la nivelul ţărilor de unde au provenit, iar în Germania, Spania sau în Italia un arbitru câştigă mai mult ca la noi. La cheltuielile cu brigăzile de afară s-au adăugat şi biletele de avion.
Centralii care nu şi-au primit banii
Arbitru nr. Meciuri
Al. Tudor 4
A. Constantin 3
M. Avram 2 @N_