Daca vreti sa va protejati de bolile pulmonare trebuie sa consumati cat mai multa soia si produse din soia.
Potrivit unei noi cercetari publicata in revista "Respiratory Research" si realizata de un grup de cercetatori de la universitatea australiana "Curtin University of Technology", persoanele care consuma soia au o activitate pulmonara mai buna, informeaza La Stampa.
Proteinele continute de acest aliment reduc riscul imbolnavirii aparatului respirator cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPCO), adica bronsita cronica, emfizem, astm si bronsiectazii. Aceste boli sunt provocate adesea de viciul fumatului.
Cercetatorii australieni, asistati de o echipa de medici japonezi, au analizat datele de la sase spitale japoneze a 300 de persoane afectate de boli pulmonare.
Cei care au consumat lapte de soia, tofu, germeni si alte produse derivate care contineau cel putin 50% soia si-au diminuat riscul de a se imbolnavi de BPCO.
Beneficiile erau si mai mari daca consumau si mai multe produse cu soia. Cu toate acestea pacientii trebuie sa stie ca acest "medicament" nu isi va face efectul daca nu isi vor abandona viciul fumatului.
Daca vreti sa va protejati de bolile pulmonare trebuie sa consumati cat mai multa soia si produse din soia.
Potrivit unei noi cercetari publicata in revista "Respiratory Research" si realizata de un grup de cercetatori de la universitatea australiana "Curtin University of Technology", persoanele care consuma soia au o activitate pulmonara mai buna, informeaza La Stampa.
Proteinele continute de acest aliment reduc riscul imbolnavirii aparatului respirator cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPCO), adica bronsita cronica, emfizem, astm si bronsiectazii. Aceste boli sunt provocate adesea de viciul fumatului.
Cercetatorii australieni, asi