În vacanţa de vară, elevii din Ploieşti nu au acces la terenurile de sport din incinta unităţilor de învăţământ. Decizia a fost luată de conducerea unităţilor de învăţământ pe motiv că astfel vor fi protejate de actele de vandalism. Sursa: Marius Nica
„Îmi place foarte mult să joc tenis, chiar dacă nu sunt un sportiv de performanţă. Din păcate, trebuie să le cer părinţilor bani să plătesc închirierea unui teren din bazele sportive private, în timp ce terenul de tenis al liceului este sub lacăt”, spune Andrei Temelie, elev al Colegiului Naţional Mihai Viteazu din Ploieşti.
„Pe timpul vacanţei de vară nu pot să oblig un profesor să păzească terenul de sport pentru amenajarea căruia s-au cheltuit fonduri importante. Nici paznicul nu poate fi în acelaşi timp şi pe teren şi la intrarea în şcoală”, explică Gabriel Ţaga, directorul colegiului.
16 euro pe oră
Aceeaşi situaţie este întâlnită în toate şcolile din Ploieşti, dotate cu teren sau sală de sport.
„Anul trecut, Primăria Ploieşti şi directorii şcolilor stabiliseră un acord prin care elevii aveau acces la bazele sportive şi pe durata vacanţei, însă nu ştiu de ce nu se întâmplă acest lucru. Oricum, nu oricine poate intra pe un teren de sport din incinta unei şcoli”, a declarat Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Prahova.
Nici măcar în sala de sport Leonard Doroftei, aflată în patrimoniul autorităţilor locale, elevii nu au acces gratuit. Atunci când nu este închiriată pentru organizarea unor târguri de haine şi încălţăminte, terenul de sport al sălii care poartă numele marelui pugilist poate fi închiriat cu 16 euro pe oră.