Un patron de restaurant a decis să înregistreze la OSIM nişte clătite speciale numite „Braşovene”.
Managerul unui restaurant din Târgu Mureş a înaintat actele la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, spre înregistrarea unei specialităţi culinare de tip „Braşovene”, pe care a inventat-o.
Asta deoarece nişte foşti angajaţi ai săi au încercat să fure reţeta, au pus-o în vânzare într-un alt local târgumureşean, însă originalele rămân cele mai apreciate. Invenţia lui Alexandru Dascăl s-a născut într-o seară când avea la masă câţiva prieteni, iar unii vroiau clătite, alţii plăcinte mexicane.
„Având deja clătitele şi ingredientele pentru plăcinte mexicane Tortillas, adică piept de pui, caşcaval, smântâna, m-am gândit la o combinaţie şi din joacă au rezultat aceste braşovene. Apoi, cu timpul, reţeta s-a îmbunătăţit prin adăugarea unui sos secret şi ketchup”, a declarat Alexandru Dascăl. El a adăugat că procedura de înregistrare la OSMI este deja demarată, şi în câteva luni speră să să se realizeze.
Succes de casă constant
Şefa restaurantului Leo din Târgu Mureş, Maria Suto, confirmă succesul acestui produs. „Braşovenele noastre sunt foarte cunoscute, ele se consumă zilnic de toate categoriile de vârstă”, spune Maria Suto. Iar clienţii îi dau dreptate.
„Zilele trecute, la un alt restaurant am comandat braşovene, împreună cu nişte prieteni din Braşov! Vroiam să mă laud cu braşovenele noastre şi m-am cam făcut de ruşine pentru că nu erau aşa de bune. Dar am venit aici la Leo şi diferenţa e clară”, ne-a spus Daniel.
Un alt client de la o masă alăturată intervine: „Cam de două ori pe săptămână comand braşovenele acestea, la pauza de prânz. La o aniversare de familie am comandat şi acasă”.