Fără a fi ferm convins că e partidul-minune, am totuşi o slăbiciune pentru PDL. Cu toate acestea, Eugen Bădălan îmi este antipatic. Nu-mi este antipatic pentru că în jurul domniei sale plutesc vioaie o sumedenie de acuzaţii grave. Nici că traseul politic al domniei sale este învăluit în istorii tenebroase, doar face parte din tradiţie.
Îmi este pur şi simplu antipatic pentru că nu este bărbat. Ditamai generalul, cu galoane şi morgă de om decisiv, domnul Bădălan se comportă ca un licean. Plin de istericale şi pufnituri neinspirate, degrabă vărsător de ameninţări cu represiunea, domnul General, mimând o demnitate care, odată rănită, ar putea aduce moartea denigratorului, ne-a avertizat dur că trebuie să credem că PDL Brăila nu a obţinut rezultate slabe la alegerile europarlamentare. Ca să "confirme" declaraţiile scorţoase ale generalului, în şedinţa Comitetului Director al PDL s-a luat hotărârea ca filiala Brăila să fie coordonată politic de-a dreptul de către premierul Emil Boc, iar ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, să se ocupe de partea organizatorică. De ce? Păi tocmai de aia, că PDL Brăila a obţinut rezultate slabe la ultimele alegeri.
Domnul Eugen Bădălan a rămas pe funcţie, dar nu este nicidecum o problemă. Domnul Boc, în chiar timpul extraordinarei şedinţe, s-a gândit, probabil intrigat, pe unde-o fi Brăila, dar nici asta nu-i chiar o problemă mare. Domnul Gabriel Sandu, prins cu totul de "conectorii" Comunicaţiilor, a uitat, cred, de Brăila, imediat după luarea marilor hotărâri, însă - iarăşi îndrăznesc s-o afirm - nici ăsta nu-i vreun capăt de lume. Marile probleme, şi întrebări totodată, sunt următoarele: 1. Cum să faci un general, "în general", să priceapă că este nefiresc să aibă reflexe de răcan?; 2. Cum să-l faci pe generalul Bădălan, "în special", să priceapă că recunoaşterea publică întocmai a realităţii de pe terenul de luptă şi asuma