Manuela Banu, directorul general executiv al companiei Orkla Foods Romania, care produce pateul Ardealul si ketchup-ul Tomi, spune ca angajatii sunt mult mai deschisi in prezent la mutare decat in anii precedenti, in conditiile in care Orkla s-a aflat in ultimii doi ani intr-un proces permanent de reorganizare.
Ultima inchidere de fabrica, la Craiova, a afectat 50 de salariati. Toti cei 56 de angajati au posibilitatea sa aleaga intre joburile vacante existente in oricare din unitatile Orkla Foods Romania. Fata de situatiile similare din anii anteriori, astazi exista deschidere din partea angajatilor de a se muta pe fondul situatiei economice, nemaifiind refractari la acest gen de schimbare", a declarat Manuela Banu, CEO al Orkla Foods Romania, companie cu afaceri estimate la 30 mil. euro pe plan local.
Reprezentantii companiei nu au facut publice rezultatele din 2008, insa in urma cu un an in raportul grupului norvegian se preciza ca "afacerile din Romania au inregistrat un declin important", inclusiv profitul fiind afectat. Ca urmare a acestor rezultate, Orkla a continuat procesul de reorganizare a businessului din Romania.
Filiala locala a grupului norvegian Orkla a inchis recent fabrica de margarina industriala din Craiova si a decis sa mute unitatea in centrul de productie din Capitala. "Activitatea companiei se va incheia complet la Craiova la sfarsitul acestui an, activitatile logistice continuand pana atunci", a explicat Banu.
Au ramas cu trei din cele cinci fabrici
Aceasta este cea de-a doua mutare pe care Orkla Foods Romania a realizat-o la Craiova dupa ce anul trecut compania a mutat liniile de mustar si ketchup din aceeasi unitate de productie la Covasna. La acel moment, reprezentantii companiei declarau ca nu intentioneaza sa inchida unitatea de productie, care mai avea 80 de angajati dupa ce fusesera dispo