Din categoria celor cu un salariu mai mare fata de directorul general fac parte directorii adjuncti, dar si alte persoane pe care ministrul nu le-a precizat. Aceasta masura, alaturi de alte doua, fac parte dintr-un set de propuneri ale ministrului catre sindicatele feroviare.
A doua masura posibila este restructurarea CFR Marfa, CFR SA si CFR Calatori, iar cea de-a treia vizeaza reducerea saptamanii de lucru de la cinci zile la patru zile in anumite activitati. Berceanu a recomandat societatilor de stat sa ia exemplul companiilor private, care desfasoara aceeasi activitate, dar cu salariati mai putini.
Berceanu a numit un nou director general la conducerea companiei CFR SA, care provine din mediul privat. Ion Garoseanu, vicepresedintele Grupului Feroviar Roman (GFR), l-a inlocuit pe Viorel Scurtu, care detinea pozitia de director general interimar al CFR Marfa. Garoseanu afirma ca nu are in plan sa faca disponibilizari la CFR SA, pentru ca societatea nu are personal excedentar, ci trebuie doar reorganizat. GFR este unul dintre principalii competitori ai CFR Marfa si are afaceri anuale de circa 120 mil. euro.
„Scurtu Viorel, care era director interimar la CFR SA, revine la functia de director adjunct de exploatare si l-am numit director general pe Ion Garoseanu, care a fost propus de PSD", a declarat Berceanu.
In schimb, CFR Marfa, care are 17.500 de angajati, va trimite in somaj tehnic incepand de miercuri, 1 iulie, 40% din angajati, pe o perioada de trei luni, in care vor primi 75% din salariul lunar.
Scad salariile in aviatie
Berceanu a anuntat ca va reduce si salariile de baza de la Autoritatea Aeronautice Civile Romane (AACR) cu circa 25%, unde a numit-o in functia de director general pe Claudia Varlan, in locul lui Adrian Vasilache.
„De la 1 iulie intra in efectivitate un nou contract de munca, prin care salariile de