Pedelistii lui Boc puteau sa mai umfle la imagine daca o lasau pe Monica Ridzi sa se intoarca in Valea Jiului ca simplu senator, nicidecum sa o ajute sa ramana in Guvern, in conditiile in care este acuzata ca a risipit sute de mii de euro din fonduri publice. Inclusiv presedintele putea sa ceara suspendarea ministrului MTS, asa cum a facut-o in cazul altor demnitari de la alte partide, daca tinea sa arate ca este vertical atunci cand vine vorba despre morala si respectarea legii.
Macar de gura lumii se impunea o interventie de la Cotroceni pentru aplanarea unui scandal de pe urma caruia profita nu numai Opozitia, ci si partenerul de Coalitie. Domnului Basescu ii era mult mai benefic sa o determine pe Ridzi sa demisioneze, avand suficiente argumente de convingere personale, decat sa mearga in biserici prin Slobozia sau Husi, pentru a nu pune PDL intr-o situatie ingrata fata de PSD, chiar daca partidul lui Mircea Geoana are, la randu-i, o problema la fel de grea, creata de data asta de ministrul Nemirschi.
Starea de conservatorism a presedintelui existenta in cazul Ridzi aduce un deserviciu major mai ales partidului cotrocenist din perspectiva rolului pe care acesta trebuie sa-l joace in campania pentru alegerile prezidentiale. In ultima instanta, i se va imputa faptul ca si-a incalcat apelul facut la inceput de mandat referitor la raspunderea ministrilor fata de cheltuirea fara discernamant a fondurilor alocate de la bugetul statului. Cum puteau pesedistii sa rateze ocazia de a-si arata nemultumirea, cand au vazut ce risipa a facut partenerul de guvernare in plina recesiune economica? Sustinatorii Monicai Ridzi – fie ca se cheama Emil Boc, fie Traian Basescu – considera ca vor intra intr-o mai mare incurcatura daca sacrifica un politician la cererea unor lideri, precum este Crin Antonescu.
Mai mult, au impresia ca, daca se zbat sa