Mango se numără printre puţinele fructe de origine asiatică cunoscute şi printre europeni. Cultivat în Asia de Sud de peste 4.000 de ani, arborele mango are peste 1.000 de specii diferite. Fructele de mango sunt surse bogate în antioxidanţi, in fibre, si ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi a anumitor probleme digestive şi gastrice. Cu toate acestea există şi anumite limite în consumul lui. Mango nu este recomandat persoanelor bolnave de diabet, pentru că acest fruct are un conţinut foarte ridicat de zahăr, iar coaja de mango conţine un ulei numit Urushiol, care poate provoca alergii.
Mango este un ingredient de bază în gastronomia indiană.
În Occident se consumă des diverse tipuri de salată, în care fructele de mango sunt principalele ingrediente. Printe acestea putem menţiona salata cu mango şi mentă, salata de mango şi avocado, cea de mango cu homari sau creveţi, cea de mango cu spanac, salata cu mango şi sfeclă şi multe altele.
Mango se numără printre puţinele fructe de origine asiatică cunoscute şi printre europeni. Cultivat în Asia de Sud de peste 4.000 de ani, arborele mango are peste 1.000 de specii diferite. Fructele de mango sunt surse bogate în antioxidanţi, in fibre, si ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi a anumitor probleme digestive şi gastrice. Cu toate acestea există şi anumite limite în consumul lui. Mango nu este recomandat persoanelor bolnave de diabet, pentru că acest fruct are un conţinut foarte ridicat de zahăr, iar coaja de mango conţine un ulei numit Urushiol, care poate provoca alergii.
Mango este un ingredient de bază în gastronomia indiană.
În Occident se consumă des diverse tipuri de salată, în care fructele de mango sunt principalele ingrediente. Printe acestea putem menţiona salata cu mango şi mentă, salata de mango şi avocado, cea de mango cu homari sau creveţi, cea de mango cu spanac,