Oraşul se mai poate dezvolta şi cu investiţii în agricultură.
Citeşte mâine în „Adevărul de Seară“ cum privesc edilii oraşelor din Moldova eforturile vecinilor de a-şi îmbunătăţi imaginea şi ce obstacole mai au de depăşit aceştia pentru a atrage turiştii şi investitorii
Citeşte şi:
Moldova îşi caută identitatea
Piatra Neamţ, cel mai titrat oraş
Suceava, oraş turistic în redevenire
Imaginea Iaşiului, la voia întâmplării
Botoşaniul se zbate să devină capitală culturală
Bacăul aspiră la titlul de capitală economică
Un alt promotor important este regizorul Corneliu Porumboiu, care a filmat şi a lansat toate filmele sale în oraşul natal.
Localitatea, apreciată drept cea mai săracă din regiunea de nord-est a ţării, are de suferit din cauza numărului mare de şomeri, care nu mai au unde să se angajeze. Principalul om de afaceri din zonă, Adrian Porumboiu, este însă de părere că, în timp, lucrurile se pot schimba în bine. Investiţiile pe care vasluianul le-a făcut în companiile sale cu specific agricol şi în echipa de fotbal locală stau mărturie că oraşul poate atrage atenţia celorlalţi români şi cu lucruri pozitive.
„Cred că dacă fiecare ar contribui cu ce are mai bun ne-am putea schimba în bine imaginea. Acest lucru este valabil pentru toată România“, spune Porumboiu. Finanţatorul FC Vaslui este mândru de jucătorii săi şi de faptul că spiritul de competiţie atrage simpatie către oraşul său natal. „Fotbalul este un foarte bun promotor“, subliniază investitorul vasluian.
Filme şi fotbal pentru imaginea oraşului Corneliu Porumboiu, fiul omului de afaceri, a lansat săptămâna tercută la Vaslui ultima sa producţie cinematografică.
„«Poliţist, adjectiv» a fost filmat integral aici. Locaţia este foarte importantă pentru mine, Vasluiul este lumea pe care o cunosc c