Romanul „Eu şi Kaminski”, de Daniel Kehlmann, va fi lansat în această seară de la ora 18.00, în ceainăria Librăriei Cărtureşti. Un tânăr ziarist vrea să devină celebru şi se hotărăşte să scrie biografia lui Manuel Kaminski, un pictor care a ucenicit în preajma lui Matisse.
1 /.
Romanul „Eu şi Kaminski” este un road-movie, alert şi plin de umor, o satiră tăioasă despre lumea artei şi a presei. Intriga este provocatoare: tânărul ziarist Sebastian Zöllner e convins că a găsit calea spre celebritate prin scrierea biografiei lui Manuel Kaminski, un pictor care a ucenicit în preajma pictorului Henri Matissse (1869-1954). Romanele lui Daniel Kehlmann sunt publicate până în prezent în peste patruzeci de ţări.
Roman ecranizat
„Eu şi Kaminski” va fi ecranizat de Wolfgang Becker, regizorul filmului „Good Bye Lenin!”, cu Daniel Brühl în rolul principal. „Kehlmann ironizează egomania biografului obsedat de acurateţea detaliilor, plasându-şi proza în spaţiul strâmt şi incomod dintre comedie şi dramă“, scria Observer. Romanul lansat în această seară este publicat de Humanitas Fiction, pe Raftul Denisei, şi costă 23 de lei.
Geniu sau impostor?
Cândva, pânzele lui stranii ale lui Manuel Kaminski au stârnit curiozitatea contemporanilor: e geniu sau impostor? Înainte de a afla adevărul, Zöllner îl răpeşte pe bătrânul artist, iar aventura lor se precipită, haotică, grotescă şi plină de neprevăzut, spre un final de un comic absurd.
Sebastian Zöllner, tânăr jurnalist şi critic de artă, visează să dobândească faimă scriind biografia unui pictor care de ani buni a întors spatele lumii şi s-a izolat într-o casă din Alpi. Kaminski, ultimul ucenic al lui Matisse, şi-a făcut un nume mizând pe orbirea incipientă – reală sau jucată cu măiestrie – care nu l-a împiedicat să picteze.
Therese, iubita lui K