* un produs cultural brăilean 100%, spectacolul de sunet şi lumină Mozart ROCKS, sprijinit de către Instituţia Publică de Spectacole LYRA a Consiliului Judeţean Brăila, a triumfat la cea de-a şasea ediţie, pe scena Sălii Palatului
Iunie 25, orele 18:30, pe scările din faţa Sălii Palatului, Bucureşti, începeau să se strângă mai mulţi tineri. Aşa cum nemţeşte scria pe afiş, la orele 19:00 FIX urma să înceapă cea de-a şasea ediţie a "experimentului Mozart ROCKS", cum îi place să-i spună Constantin Teodorescu, iniţiatorul acestui proiect.
Am intrat în sală moment în care am fost plăcut surprinşi de amenajarea scenei, ca pentru un show de Eurovision şi nu pentru un concert simfonic.
Mult timp am crezut că alegerea sălii a fost urmarea unei aşteptări prea optimiste a organizatorului. Dar asta s-a dovedit o impresie falsă, era de vină doar imperturbabilul obicei românesc de-a sosi în ultima clipă. Ne-am ocupat locurile cu mult înainte, orchestra apăruse pe scenă, dar publicul continua să umple sala. Am remarcat în treacăt printre mulţi tineri câţiva parlamentari, pe consilierul personal al Ministrului Culturii, pe Crin Antonescu şi chiar pe Dumitru Dragomir împreună cu soţia. Evoluţiile artiştilor erau reluate pe două ecrane laterale, cu prim-planuri şi montaje reuşite. Iar în spatele scenei mai era un ecran pentru efecte de lumini şi imagini. Publicul a acoperit trei vârste, dar n-a prea coborât sub 18 ani. Lumea era îmbrăcată obişnuit. Cei din orchestră aproape toţi în negru, cu câte o pată decentă de culoare dată de bluza vreunei doamne muzician. Dirijorul Operei Romane - Tiberiu Soare, tot în negru, dar în camaşă. Doar amfitrionul spectacolului, Constantin Teodorescu, a fost în ţinută de gală care s-a potrivit de minune cu tonul cald-optimist-emoţionat în care şi-a prezentat producţia, presărându-şi cuvintele cu umor şi auto-ironii.
Un spectac